
7 گام برای آغاز کسبوکار ساختمانی و راههایی برای توسعه و پیشرفت در آن
در این صفحه با 7 گام برای آغاز کسبوکار ساختمانی و راههایی برای توسعه و پیشرفت در آن آشنا می شوید:
ساختوساز یکی از صنایع برتر برای شروع کار است. بااینوجود، یکی از بالاترین میزان شکست را نیز دارد. 63.6 درصد از شرکتهای ساختمانی یا به دلیل نداشتن دانش و تجربه در کسبوکار، یا فقدان منابع مالی و یا عدم برنامهریزی در 5 سال اول کار خود تعطیل میشوند پس ما نمیخواهیم که شما هم یکی از آنها باشید.
تحقیق درباره بازار کسبوکار شما، تهیه یک برنامه مشخص درباره چگونگی پیشبرد کار و کمک گرفتن میتواند به شما اطمینان دهد که کسبوکار خود را بر پایه محکمی گسترش دهید. همچنین به شما کمک میکند از اشتباهاتی که بسیاری از شرکتهای ساختمانی جدید به آن برمیخورند جلوگیری کنید. حالا از کجا شروع کنید؟
1. درباره بازار خود تحقیق کنید.
اولین سؤال شما باید این باشد که اصلاً یک شرکت ساختمانی گزینه مناسبی برای منطقه شما هست یا خیر. از این گذشته، اگر بازار کار از قبل اشباعشده باشد و مشتریان از شرکتهای موجود راضی باشند، یافتن جایگاهی در این صنعت دشوار است، چه رسد به ایجاد کسبوکاری موفق.
بنابراین با تحقیقات درباره بازار شروع کنید. شما باید بدانید که چند شرکت ساختمانی در حال حاضر در منطقه شما فعالیت میکنند، تخصص آنها چیست، چقدر هزینه میگیرند و محبوبیت آنها در چه حدی است. علاوه بر این، شما باید دانش مشابهی از پایگاه مشتریان بالقوه خود در محل داشته باشید مثلاً آنها چه تعداد، با چه متوسط سنی و وضعیت معیشتی هستند، چه علایقی دارند و ... . دانستن این موارد میتواند دررسیدن به یک برنامه تجاری بهتر به شما کمک کرده و هنگامیکه وارد میدان رقابت شدید، مرز فعالیت شمارا مشخص کند.
روی بازار کسبوکار ساختمانی خود تحقیق کنید.
یکی از بهترین راهها برای سنجش پایگاه مشتریان بالقوه شما، گفتوگوی مستقیم با آنهاست. برای دریافت بازخورد مستقیم از مشتری، سعی کنید از نظرسنجیها یا پرسشنامهها، گروههای متمرکز یا مصاحبههای فردی استفاده کنید. بسته به رویکرد و مخاطبین شما، این کار میتواند هم وقتگیر باشد و هم احتمالاً پرهزینه. چه خودتان تحقیقات را انجام دهید چه از خدمات پژوهشی استفاده کنید، مطمئن شوید که قبل از شروع کار، ایده خوبی راجع به آنچه میخواهید بپرسید دارید.
2. برنامه تجارت خود را بنویسید.
بعدازاینکه احساس کردید درک خوبی از بازار کار خوددارید، میتوانید شروع به تهیه یک طرح تجاری کنید. اینیکی از مهمترین اسنادی است که هنگام شروع کار تهیه میکنید زیرا میتواند به شما در پیشبرد فعالیتتان کمک کرده و احتمال موفقیت شمارا افزایش دهد. بسیار مهم است که این طرح شامل جزئیات باشد و همه تحقیقات انجامشده را به نحو احسن استفاده کنید.
تهیه یک برنامه تجاری ساختوساز
برنامههای تجاری استاندارد شامل موارد زیر است:
- چگونه میتوانید کسبوکار خود را ساماندهی و مدیریت کنید؟
- چه نوع خدماتی را ارائه خواهید داد؟
- چه نوع مشاغلی را پیشنهاد میدهید؟
- بازار هدف شما کیست؟
- تعداد کارمندانی که با آن شروع به کار میکنید؟
- چه برنامهای برای معرفی خود به بازار دارید؟
- برآورد اولیه هزینه شروع و ادامه کسبوکار
- انتظار شما برای درآمد و سایر شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) در سال اول کار چقدر است؟
بااینحال، شما بهعنوان یک پیمانکار میخواهید فرآیندهای حسابداری ساختمانی خود را نیز در برنامه تجاری در نظر بگیرید. بهعنوانمثال، صورتحسابها را چگونه وصول میکنید؟ برخی از مشتریان ممکن است یک قیمت مقطوع بخواهند، درحالیکه برخی دیگر ممکن است مایل باشند که قرارداد شکست زمان و مصالح را مشاهده کنند. شرایط پرداخت 30 روزه هزینه میتواند معمول باشد، اما آیا برای تشویق جهت پرداخت سریعتر، تخفیف میدهید؟
بیشتر بخوانید: بانک اطلاعات ساختمان
همچنین باید به این فکر کنید که میخواهید بهعنوان یک تجارت نقدی فعالیت کنید یا اقساطی و آیا حقالعمل خود را هنگام تکمیل قرارداد میگیرید یا بهصورت درصدی با پیشرفت قرارداد. اگر مطمئن نیستید که کدامیک برای شما بهتر خواهد بود، از یک حسابدار رسمی خبره درزمینه ساختمان کمک بگیرید. آنها میتوانند درباره برخی از این الزامات مهم کسبوکار به شما مشورت دهند.
برای تهیه برنامه تجاری خود کمک بگیرید
اجازه ندهید که ایده یک برنامه تجاری شمارا بترساند، شما در کسبوکار خود متخصص هستید و کمک همیشه در دسترس شماست. اگر هیچکس در شرکت شما تجربه نگارش رسمی ندارد و شما با تهیه یک پیشنویس حرفهای احساس بهتری خواهید داشت، میتوانید فردی را برای کمک استخدام کنید.
3. کسبوکار خود را ثبت کنید.
هنگامیکه برنامه تجاری خود را تهیه کردید، لازم است که تجارت خود را ثبت کنید تا تبدیل به یک نهاد قانونی شود که میتواند از حمایت مسئولیتهای فردی، مزایای قانونی و مزایای مالیاتی بهره ببرد. شما همچنین باید برای ثبت کسبوکار خود در سطح دولتی اقدام به دریافت شناسه ملی مالیاتی یا شماره شناسایی کارفرما (EIN) کنید. این کار به شما اجازه میدهد تا نام و نشان تجاری خود را در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری ثبت کنید.
4. مجوزها و گواهینامههای درست را پیدا کنید.
بعد از ثبت کسبوکارتان، زمان آن رسیده که مجوزها و گواهینامههای خود را بگیرید. بسته به شهر محل کسبوکار، اندازه شرکت و حتی نوع خدمات ساختمانی که قصد انجام آن را دارید، بهاحتمالزیاد به تعدادی مجوز یا گواهینامه برای فعالیت قانونی نیاز خواهید داشت.
قانون دولتی برای انواع خاصی از کسبوکارها نیاز به مجوزهایی، از حملونقل گرفته تا حفاری و استخراج معادن دارد. مثلاً، مجوزهای ویژه برای وسایل نقلیه فوق سنگین وجود دارد. این بدان معناست که اگر میخواهید مصالح ساختمانی، دیوارهای پیشساخته یا تجهیزات دیگری را جابجا کنید، به مجوز احتیاج دارید.
بیشتر بخوانید: 15 نکته جهت ارتقای کسب و کار و و فروش در صنعت ساختمان
مقررات منطقه بندی میتواند انواع خاصی از مشاغل را از فعالیت در یک منطقه محدود یا کاملاً منع کند و درعینحال مقررات منطقه بندی میتواند حتی برای مشاغل مستقر در منزل اعمال شود؛ بنابراین، قبل از شروع بررسی اینکه کدام مجوزها و گواهینامهها در شهر و کشور لازم است، مطمئن شوید که مکان انتخابی شما قابلاستفاده باشد. بدون مجوز یا گواهینامه صحیح، ممکن است شرکت ساختمانی شما نهتنها متحمل جریمههای سنگین و مجازات مالیاتی شود، بلکه امکان پلمپ شدن نیز وجود دارد.
5. بیمه و مسئولیتهای ایمنی
هنگامیکه مجوزها و گواهینامههای لازم را در نظر میگیرید، باید درباره بیمه خود و کارکنانتان نیز فکر کنید. با توجه به ماهیت خطرناک بسیاری از مشاغل ساختمانی، اطمینان حاصل کنید که در صورت آسیبدیدگی تحت پوشش بیمه قرار خواهید گرفت. حوادث گاهی رخ میدهند و مهمتر این است که هر صاحب کسبوکار ساختمانی مطمئن باشد که به کلیه مسئولیتهای احتمالی مربوطه آگاه است. حتی اگر در ابتدا آمادگی پذیرفتن یک برنامه کامل شرایط اضطراری را ندارید، حداقل باید تصور واقعبینانهای ازآنچه در صورت وقوع حادثه بر شرکت شما پیش میآید داشته باشید.
6. سرمایه لازم را به دست آورید.
در پایان، مطمئن شوید که سرمایه لازم برای تأمین مالی کسبوکار جدید خود را دارید. اگر نمیتوانید از پسانداز خود استفاده کنید، میتوانید به روشهای مختلف سرمایه را از جاهای دیگری تأمین کنید. مثلاً وامدهندگان خصوصی، وامهای بانکی، وامهای دولتی یا برنامههای بودجه دولتی.
علاوه بر تأمین سرمایه اولیه، باید به این فکر کنید که چگونه میخواهید بودجه پروژههای خود را تأمین کنید. به یاد داشته باشید که ساختوساز دارای حاشیه سود بسیار ناچیزی است. نامنظم بودن چرخه صورتحساب در ساختوساز به این معناست که جریان پول نقد برای کسبوکار شما بسیار مهم است. بسیاری از پروژهها در ابتدای امر نیازمند هزینههای نامتناسبی هستند. ممکن است وجوه نقدی تا مدتی وصول نشود؛ بنابراین، باوجوداینکه شاید شما بتوانید هزینههای مواد و تجهیزات را پرداخت کنید، اما ممکن است هنگامیکه پرداختی مشتری تأخیر داشته باشد یا کاملاً از پرداخت آن سر باز زند با مشکل روبرو شوید. در عوض بهتر است هنگامیکه برای هر پروژه تقاضای پول میکنید نموداری از روند کار ترسیم کرده و صورتحساب را بهطور مداوم و فعالانه با پیشرفت پروژه بهروز کنید. برای اطمینان، یک بودجه اضطراری برای بروز هرگونه مشکل تدارک ببینید.
7. تجارت خود را گسترش دهید.
یکی از بزرگترین عوامل مؤثر در ماندگاری در بازار کار، وفاداری و خوشنامی نزد مشتری است. هدف شما این است که از هر پروژه و مشتری با شرایط خوبی خداحافظی کنید. بهترین راه برای انجام این کار صداقت و برقراری ارتباط است. تا آنجا که ممکن است از ابتدا در مورد مدتزمان انجام یک پروژه با مشتریان خود صادق و پیشقدم باشید. آنها را از مشکلات پیشآمده مطلع کنید.
همچنین باید در قراردادهای خود یک جدول زمانی دقیق از روند پروژه داشته باشید، ازجمله زمان احتمالی تأخیرهای غیرمنتظره به دلیل شرایط آب و هوایی، تجهیزات و... . همچنین ممکن است بخواهید شرایط پرداخت، مطالبات مربوط به بند کارهای اضافی و تخمینی از وسعت کار را نیز اضافه کنید. هر صحبتی که با مشتری خوددارید باید بهصورت کتبی باشد؛ معاملات صرفاً شفاهی بههیچوجه انجام نشود، این بهترین راه برای محافظت نهفقط از شما و شرکتتان، بلکه از مشتری شما نیز هست.
هرچه نسبت به مشتری بیشتر پاسخگو و روراست باشید، احتمال بهکارگیری مجدد شما بیشتر خواهد بود؛ و علاوه بر این، احتمال دارد که آنها شمارا به دیگران پیشنهاد کنند. این میتواند سرعت موفقیت شمارا دوچندان کند.
نتیجهگیری
شروع یک کسبوکار ساختمانی سادهترین فرآیند نیست، اما نسلهای بیشماری از پیمانکاران میدانند که چقدر میتواند سودآور باشد. پیمانکاران طبعاً مبتکر و زحمتکش هستند و بهطور مداوم روشهایی را برای موفقیت در کسبوکار خود پیدا میکنند. درعینحال، بالاترین نرخ تعطیلی شرکتهای ساختمانی در پنج سال اول کار هستند؛ بنابراین بزرگترین چالش، شروع قوی و موفق ماندن است.
به همین دلیل است که بهترین توصیهای که هر کس میتواند به شما بکند این است که اگر میخواهید کسبوکار ساختمانی خود را شروع کنید: تنها دستبهکار نشوید، شبکهسازی کنید و از متخصصان صنعت ساختوساز کمک بگیرید. با افرادی شریک شوید که منابع موردنیازتان را در اختیارتان خواهند گذاشت و از شما حمایت میکنند تا تلاش شما تبدیل به موفقیت واقعی شود.
12 نکته برای رشد کسبوکار ساختمانی
آیا زمان آن نرسیده است که کسبوکار خود را بسازید؟ آیا به دنبال گسترش بازارها یا سرزمینهای جدید هستید؟ رشد کسبوکار ساختمانی، صرفنظر از اینکه تازه شروع به کارکردهاید یا سالها در این صنعت بودهاید، نیاز به برنامهریزی دقیق دارد. برای افزایش راهبردی فعالیتهای خود، باید اطمینان حاصل کنید که منابع لازم (کارگران، تجهیزات و ...) برای انجام کارهای اضافی را خواهید داشت.
در اینجا 12 نکته برای کمک به شما در راستای موفقیت در توسعه کسبوکار ساختمانیتان ارائهشده است:
1. یک تیم عالی جمع کنید.
در ساختوساز، افراد شما کسبوکار شما هستند. کارمندان قابلاعتماد، آگاه و ماهر استخدام کنید. بهترین کارمندان خود را با ارتقا موقعیت شغلی و پاداش به دلیل سختکوشی و اعتبارشان حفظ کنید.
2. کسبوکار خود را مدیریت کنید، اما افراد خود را هدایت کنید.
کارمندان شما میخواهند هدایت شوند، نه اینکه مدیریت شوند. یک رهبر بزرگ باشید تا کارمندان شما در هر مکانی از شما پیروی کنند. اگر تلاش کنید و همه جوانب کاری کارکنان خود را مدیریت کنید، آنها فکر میکنند شما به توانایی آنها در تصمیمگیری مناسب و انجام کارشان بهدرستی اطمینان ندارید پس به آنها اعتماد کنید.
بیشتر بخوانید: مناقصات ساختمانی
3. در کسبوکار خود سرمایهگذاری کنید.
اگر میخواهید ارتقای بیشتری کسب کنید باید در کسبوکار خود وقت و پول سرمایهگذاری کنید. این به معنی خرید تجهیزات و فنآوریهای جدید و در صورت لزوم، آموزش کارمندان و بازاریابی فعال درزمینهٔ کسبوکارتان است.
4. انتخابگر باشید تا سودآور باشید.
فقط کسب درآمد بیشتر کافی نیست. وقتی کار بیشتری انجام میدهید، باید سودآور باشد. درصورتیکه سود خود را افزایش ندهید، هیچ فایدهای در دو برابر کردن تعداد کارهایی که میکنید نیست.
5 تبلیغات را انتشار دهید.
تبلیغ شفاهی اولین روش تبلیغاتی است که اکثر شرکتهای ساختمانی از آن استفاده میکنند تا تجارت خود را انجام داده و پروژههای بیشتری کسب کنند. بهترین مشتریان خود را تشویق کنید تا در مورد کارهای بزرگی که شرکت شما انجام میدهد به دیگران بگویند.
6. بر نقاط قوت خود تکیه کنید.
آیا ترجیح میدهید که شرکت شما بهعنوان یک شرکت پیمانکاری عمومی خوب و همهکاره شناخته شود یا بهترین پیمانکار عمومی درزمینه تخصصی که دارید فعالیت کند؟ یافتن یک بازار هدف ویژه یا تخصص در یک صنعت خاص میتواند شمارا از رقبای خود متمایز کند.
7. شبکهسازی کنید تا کار بیشتری کسب کنید.
یکی از بهترین راههای شبکهسازی، پیوستن و فعالیت در بخشی از یک اتحادیه صنفی است. شبکهسازی میتواند ابزار مفیدی برای آگاه کردن افراد از نشان تجاری شما، پیشی گرفتن از رقبا و یافتن فروشندگان باشد. فعال بودن و بازگشت به جامعه خود نیز فرصتی عالی برای شبکهسازی شماست.
8. کیفیت اصل مطلب است.
هنگامیکه معیاری را در نظر گرفتید که میتواند کیفیت کار شمارا فدا کند، بااحتیاط گام بردارید. کیفیت را فدا کردن برای کاهش هزینهها که باعث تسریع در تکمیل یک پروژه میشود، مضر است. شهرت شرکت شما فقط در آخرین پروژهای که کار را باکیفیت انجام دادهاید خوب است، بنابراین هرگز استانداردهای بالای خود را در انجام کار باکیفیت به خطر نیندازید.
9. تغییر را بپذیرید.
سازگاری یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت ساختوساز است. همانطور که در رکود اقتصادی اخیر دیدیم، ساختوساز میتواند یک صنعت کاملاً بیثبات باشد. اگر نمیخواهید تغییراتی را در کسبوکار خود ایجاد کنید تا از روندهای در حال تغییر پیروی کنید، خود را برای شکست آماده کنید.
10. ارائه خدمات عالی به مشتری.
رضایت مشتریان شما باید اولویت اصلی باشد. این بدان معنا نیست که شما باید به هر تقاضای آنها توجه کنید. شما باید در تمام جوانب یک پروژه با مشتری خود ارتباط برقرار کنید تا بتوانید درروند تصمیمگیری شرکای برابر باشید. رضایت مشتریان منجر به تکرار همکاری و ارجاعات بیشتر خواهد شد.
11. کنشگر باشید، نه واکنشگر.
شما نمیتوانید فقط بنشینید و انتظار داشته باشید کارهای بیشتری به سراغ شما بیاید. شما باید فعالانه به دنبال فرصتهای جدید برای حفظ و گسترش کسبوکار خود باشید. بهطور مداوم با صاحبان، معماران و پیمانکاران عمومی در ارتباط باشید تا بدانید چه پروژههایی در دستکار دارند.
12. تصمیمات هوشمندانه بگیرید.
ما هرروز هزاران تصمیم میگیریم که بسیاری از آنها بینتیجه است. وقتی صحبت از کسبوکار بیشتر میشود، این به معنای تصمیمگیریهای سخت است که بر موفقیت شما در سالهای بعد اثر خواهد گذاشت. وقت صرف کنید تا تمام زوایا و گزینهها را در نظر بگیرید و برای موفقیتهای آتی خود تلاش کنید. هرگز خود را برای تصمیمگیریهای عجولانه یا ناگهانی تحتفشار قرار ندهید.